Sari direct la conținut

Dan Nica: SRI si MAI i-au oferit lui Basescu informatii despre falimentul unor societati. SRI: ‘O contrafacere grosolana’

HotNews.ro

Vicepresedintele PSD Dan Nica i-a acuzat, duminica, intr-o conferinta de presa, pe Vasile Blaga, Monica Macovei si Florian Coldea ca, la solicitarea lui Traian Basescu, ar fi dispus verificarea hotararilor judecatoresti referitoare la falimentul unor agenti economici in perioada 2002-2007.

Nica a prezentat drept dovada o parte dintr-o nota informativa nesemnata si doua adrese ale MAI si SRI catre tribunale judetene, prin care erau solicitate astfel de verificari.

Social-democratul i-a cerut premierului Tariceanu sa dispuna ministrilor de Interne si de Justitie investigarea modului in care au fost finalizate aceste solicitari.

SRI respinge acuzatiile: „fals grosolan”

Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a declarat pentru NewsIn ca „facsimilul prezentat in conferinta de presa, care contine un aparent antet al SRI este o contrafacere grosolana”. Bercaru a precizat ca antetul facsimilului este similar celui al SRI, dar nu identic, si nu a exclus posibilitatea actionarii lui Dan Nica in instanta.

PSD considera ilegale mitingurile pro-Basescu

Vicepresedintele PSD Dan Nica i-a acuzat pe democrati ca organizeaza mitinguri ilegale pentru sustinerea lui Traian Basescu si a cerut ministrului de interne, Cristian David, sa ia masuri in aceasta situatie.

„Aceste actiuni sunt ilegale. Cerem ministrului de interne sa verifice si sa ia masurile necesare pentru ca tot ceea ce inseamna incalcari ale legii sa fie sanctionate ca atare”.

Dan Nica a acuzat ca mitingul de joi, din Piata Universitatii, a fost organizat de PD si a aratat ca „maestrul de ceremonii” a fost Marian Zlotea, fost consilier general din partea PD pana la 1 ianuarie 2007, cand a fost numit la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor, de unde ulterior a fost demis de premierul Tariceanu.

Nica a declarat ca mitingurile pro-Basescu sunt ” incalcari grosolane si repetate ale legii”, argumentand ca ” legea nu da voie sa se desfasoare nicio actiune cu caracter electoral, pana cand, conform legii referendumului, nu este adoptata hotararea Parlamentului cu privire la data de desfasurare a referendumului”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro