Sari direct la conținut

Tariceanu, contrariat de decizia Curtii Constitutionale

HotNews.ro

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca a avut unele nedumeriri fata de motivarea Curtii Constitutionale. El a precizat ca este vorba de aceeasi Curte, care a considerat ca seful statului nu are drept de veto la numirea ministrilor, incalcand Constitutia prin refuzul de a-l numi pe Cioroianu la MAE.

„Nu este potrivit ca in calitate de premier sa comentez decizia Curtii, insa am sa va spun totusi ca am avut unele nedumeriri. Curtea spune ca presedintele nu a incalcat Constitutia, cu toate ca aceeasi institutie a decis, in urma cu zece zile, ca seful statului nu are drept de veto in numirea ministrilor.

Ca urmare, Curtea a sustinut ca presedintele a incalcat Constitutia prin refuzul de a-l numi pe Adrian Cioroianu in functia de ministru de externe”, a afirmat premierul Tariceanu.

Primul ministru a sesizat Curtea Constitutionala pentru refuzul lui Traian Basescu de a-l numi ca ministru de externe pe Adrian Cioroianu si a solicitat interventia Curtii pentru a regla raportul dintre presedinte si Guvern.

In urma acestei sesizari, Curtea Constitutionala a decis ca presedintele nu se poate opune numirii unui ministru propus de premier, numai ca in cazul lui Cioroianu, conflictul a incetat, pentru ca presedintele a acceptat, desemnarea lui Calin Popescu-Tariceanu, prim-ministru al Guvernului, in functia de ministru interimar la MAE.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro