Sari direct la conținut

Miliardarul Berezovski: pregatesc o revolutie in Rusia

HotNews.ro

Miliardarul rus, Boris Berezovski, declara intr-un interviu pentru cotidianul britanic „The Guardian” ca ii pregateste o puternica lovitura presedintelui Vladimir Putin si ca a luat, deja, legatura cu lideri politici de la Moscova.

Critic al regimului lui Putin, Berezovski crede ca acesta poate fi inlaturat de la putere doar prin forta.

„Trebuie sa folosim forta pentru a rasturna acest regim (…) Nu putem face asta prin mijloace democratice”, a declarat omul de afaceri rus exilat in Marea Britanie, unde a obtinut azil politic in anul 2003.

Miliardarul a explicat ca aportul sau la lovitura violenta care i se pregateste lui Putin este mai ales de ordin financiar.

Intrebat daca el este cel care a avut ideea acestei lovituri, Berezovski a raspuns afirmativ.

Moscova a cerut in repetate randuri extradarea lui Berezovski, un apropiat al fostului presedinte rus Boris Eltin. Miliardarul a facut avere in timpul lui Eltin, in anii `90, in urma unor privatizari foarte controversate. Londra a refuzat insa cererea Moscovei.

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat declaratiile lui Berezovski drept „crima” si a spus ca spera ca autoritatile britanice sa reconsidere statutul de refugiat al lui.

Ministerul de Externe britanic nu a facut niciun comentariu.

Boris Berezovski a raspuns, luna trecuta, intrebarilor anchetatorilor in dosarul asasinarii fostului spion KGB, Alexandr Litvinenko.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro