Sari direct la conținut

Explozii in serie la Bagdad, soldate cu 90 de morti

HotNews.ro

Cel putin 90 de persoane au murit si alte 170 au fost ranite in cinci atentate cu bomba comise, luni, in doua piete din Bagdad. Exploziile au avut loc in cele 15 minute din pauza de lucru ceruta de premierul Nuri al-Maliki, pentru comemorarea victimelor ucise in cursul violentelor interconfesionale din Irak.

Conform precizarilor facute de politia irakiana, doua dintre atentate, cu masini-capcana, au vizat un centru comercial si magazinile din jurul lui situat in piata Shorja, din centrul capitalei, un loc foarte aglomerat dintr-un cartier siit.

La mai putin de un sfert de ora, alta deflagratie de o intensitate mai mica s-a produs in piata Bab al-Sharji, situata un kilometru mai la sud, a ucis cinci persoane si a ranit peste 20. Ultimul atac s-a produs in aceeasi zona in care, pe 2 decembrie, un triplu-atentat cu masina-capcana a facut 50 de victime, majoritatea femei.

La ora la care au avut loc exploziile erau comemorate victimile atentatului din 2006 impotriva moscheii al-Askari din Samarra, care a declansat violentele interconfesionale dintre siiti si suniti. Zeci de mii de irakieni au fost ucisi in acel val de violente, iar alte sute de mii de persoane s-au refugiat pentru a nu fi omorati.

Cel putin 3.400 de persoane si-au pierdut viata in cursul atentelor doar in 2006, potrivit unui raport ONU.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro