Sari direct la conținut

Premierul: Macovei nu trebuie sa demisioneze daca Senatul voteaza motiunea

HotNews.ro

Liberalii nu sustin motiunea simpla, initiata de conservatori la Senat, pentru demiterea ministrului Justitiei, Monica Macovei, iar aceasta nu va trebui sa demisioneze din Guvern daca motiunea va fi votata, a declarat, duminica, premierul Calin Popescu-Tariceanu, in emisiunea ProVest, difuzata duminica la Pro TV.

„Nu exista o obligatie ca ministrul care este sanctionat cu o astfel de motiune sa demisioneze. Gestul opozitiei este un gest care se inscrie intr-o logica democratica si constitutionala, insa eu apreciez ca ministrul Justitiei nu trebuie sa-si dea demisia chiar daca va primi un vot de neincredere”, considera primul ministru.

Motiunea simpla ” Minciuna – adevarul justitiei Macovei” a fost depusa, acum trei zile, la Biroul permanent al Senatului. Documentul este semnat de 64 de parlamentari PC, PSD si PRM si ar urma sa fie dezbatut, marti dupa-amiaza, in sedinta de plen a Senatului.

Semnatarii cer demiterea ministrului Justitiei, Monica Macovei, pe motiv ca nu a prezentat „un minimum de program coerent, corect, realist, care sa schiteze macar o idee fundamentala despre reforma sistemului justitiei”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro