Sari direct la conținut

Cumnata printului Felipe de Bourbon a murit la doar 31 ani

HotNews.ro

Erika Ortiz, sora mai mica a printesei Letizia Ortiz – sotia printului mostenitor al tronului Spaniei, Felipe de Bourbon – a decedat la varsta de 31 de ani in circumstante necunoscute, a anuntat miercuri Casa regala spaniola. Erika, mama a unei fetite de sase ani, a fost gasita moarta in locuinta sa din Madrid, relateaza agentia France Presse.

Un purtator de cuvant al Casei regale spaniole a cerut presei sa dea dovada de „respect” in aceasta incercare prin care trece Casa Regala.

Potrivit presei spaniole, este posibil ca sora printesei Letizia sa se fi sinucis. Erika Ortiz a avut in 2006 un an dificil, dupa ce s-a separat de sotul sau, sculptorul Antonio Vigo, o ruptura comentata pe larg de presa tabloida spaniola.

Licentianta in Arte frumoase, Erika a fost cea mai tanara dintre cele trei surori Ortiz. Ea lucra ca decoratoare pentru o casa de productie a televiziunii spaniole, Globomedia.

Conform cotidianului spaniol El Pais, Erika s-a dus la lucru vineri si a cerut doua zile libere, luni si marti, fara a invoca insa un motiv.

In ziar se mai precizeaza ca surse apropiate anchetei „avanseaza ipoteza sinuciderii”. Sora printesei de Asturias urma un tratament pentru anxietate si stres, iar politia a descoperit o cutie goala de barbiturice in apartamentul sau.

Erika, mama a unei fetite in varsta de sase ani, Carla, era luata in mod frecvent in vizor de paparazzi, dupa ce sora sa Letizia, fosta prezentatoare a jurnalului de seara al televiziunii publice spaniole (TVE), s-a casatorit cu Felipe de Bourbon, la 22 mai 2004.

Regele Juan Carlos si regina Sofia au aflat vestea in timp ce se aflau strainatate, in Germania, respectiv Indonezia. Parintii printesei au aflat despre decesul fiicei lor cand erau la serviciu.

Letizia Ortiz este in prezent insarcinata in sase luni si urmeaza sa dea nastere unei a doua fetite la inceputul lunii mai.

Seful guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, si liderul opozitiei conservatoare, Mariano Rajoy, au prezentat condoleante familiei regale.

Corpul neinsufletit al Erikai a fost gasit la domiciliul ei de la periferia Madridului, casa unde a locuit si printesa Letizia inainte de casatoria cu printul Felipe. Cadavrul a fost transportat miercuri dupa-amiaza la Institutul medico-legal de la Madrid, unde urmeaza sa i se faca o autopsie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro