Sari direct la conținut

Sezonul viitor al NFL va debuta la Londra, pe stadionul Wembley

HotNews.ro

Conducerea campionatului de fotbal american incearca popularizarea sportului national si in afara Statelor Unite ale Americii. Primul meci al sezonului 2007-08 va avea loc la Londra, pe noul stadion Wembley care a fost reconstruit pentru 1,5 miliarde de dolari. Va fi prima partida din NFL disputata in afara continentului nord-american.

Pe 28 octombrie 2007 se vor infrunta in capitala Marii Britanii New York Giants si Miami Dolphins. Aceasta va fi a doua partida din istoria NFL care se disputa in afara SUA. In 2005, in Mexico City peste 103 mii de spectatori au urmarit intalnirea dintre Arizona Cardinals si San Francisco 49ers, stabilind un nou record de audienta pentru un joc din sezonul regulat.

Finala actualului sezon este programata duminica, la Miami unde se vor infrunta Indianapolis Colts si Chicago Bears. Ambele formatii au cate un titlu de campioni in palmares, dar au trecut zeci de ani de cand l-au obtinut.

Colts, care atunci jucau in Baltimore, au castigat Superbowl in 1971, in timp ce Bears au luat trofeul Vince Lombardi in 1986. In cazul in care Colts va castiga in acest an, va deveni echipa stabili un nou record al NFL cu cei mai multi ani care separa castigarea a doua trofee succesive. Recordul apartine momentan lui Green Bay Packers cu victorii la 29 de ani distanta (1968 – 1997).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro