Sari direct la conținut

Apelul romanilor din „Tinutul Secuiesc”

Evenimentul Zilei

Reprezentantii romanilor din judetele Harghita, Covasna si Mures vor o strategie de pastrare a identitatii nationale.

Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna a adunat sambata, la Izvorul Muresului, in judetul Harghita, peste 100 de reprezentanti ai romanilor din judetele Harghita, Covasna si Mures.

Intalnirea a adus, inca de la inceput, cu una facuta in ilegalitate, chiar daca la ea participau reprezentanti legitimi ai romanilor din zona: parlamentari, un suprefect, alesi locali din toate partidele romanesti, preoti, dar si reprezentanti ai societatii civile.

Adunarea s-a desfasurat la Complexul Sportiv din localitate. Nimic nu arata ca aici se vor aduna romanii din cele trei judete pentru a protesta fata de dorintelor de declarare a autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc.

„Cei care sunt discriminati sunt romanii”

Toti cei care au luat cuvantul la intalnirea de la Izvorul Muresului au tinut sa-si motiveze atat prezenta, cat si discursul prin existenta unui „pericol” maghiar iminent.

„Acum se cere explicit scoaterea de sub autoritatea statului roman a asa-zisului „Tinut Secuiesc” si punerea lui sub stapanire exclusiv maghiara”, s-a afirmat de la prezidiul intalnirii, cei prezenti reprosandu-le liderilor maghiari ca niciodata nu si-au afirmat disponibilitatea spre dialog si convietuire pasnica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro