Sari direct la conținut

Privatizarea CEC amanata pana la data de 15 septembrie

HotNews.ro

Privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a fost amanata pentru a doua oara, negocierile dintre cei doi ofertanti ramasi in cursa pentru privatizarea CEC si statul roman urmand a fi finalizate la data de 15 septembrie 2006, au declarat surse apropiate procesului de privatizare.

Conform agentiei de stiri elene Euro2day.gr Newswire, citata de Forbes, oferta NBG este de circa 500 milioane de dolari.

Potrivit surselor citate de Euro2day.gr Newswire, oferta depusa de National Bank of Greece pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al CEC este de circa 500 milioane de dolari, iar presedintele bancii Takis Arapoglou este in prezent in Bucuresti unde are intalniri cu inaltii oficiali romani.

Saptamana trecuta, autoritatile romane au anuntat ca vor amana data de depunere a ofertelor imbunatatite pentru CEC, deoarece ofertantii ramasi in cursa pentru preluarea bancii romanesti, OTP si National Bank of Greece, au solicitat un nou audit al rezultatelor financiare ale bancii la sase luni.

In luna iulie a acestui an, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu a anuntat ca cele doua banci ofertante care au mai ramas in cursa pentru CEC vor incepe la data de 1 august negocierile pentru forma finala a contractului de vanzare-cumparare. Vladescu declara atunci ca aceste negocieri se vor finaliza in jur de 23 august, urmand ca pe 31 august sa se primeasca ofertele finale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro