Sari direct la conținut

Ministrul de Externe ameninta cu demisia din Guvern

HotNews.ro

Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, membru PNL, a fost vizibil deranjat de declaratiile premierului Tariceanu privind propunerea de retragere a soldatilor romani din teatrul de operatiuni din Irak.

Ungureanu considera ca o astfel de propunere nu putea fi inaintata fara consultarea prealabila a institutiilor cu putere decizionala in politica externa a Romaniei, inclusiv consultari cu partenerii tarii noastre.

“Politica externa romaneasca nu este o politica de insula ci una de colaborare intre state, intre actori politici care se considera onesti”, spune Ungureanu. “Institutiile statului roman trebuie sa se ridice deasupra disputelor politice interne”, a adaugat ministrul.

Intr-o conferinta de presa, Ungureanu a insistat ca Romania trebuie sa ramana credibila in fata partenerilor sai externi.

“Avem o politica externa ferma si credibila si care nu s-a dezis de deciziile Executivului si de angajamentele externe. Dorim sa pastram o politica consecventa.

(…) As fi preferat ca Ministerul Afacerilor Externe sa fie solicitat sa evalueze implicatiile directe asupra credibilitatii tarii noastre, in eventualitatea discutarii unei decizii legate de prezenta romaneasca in Irak”. a spus Ungureanu.

Ministrul de Externe i-a cerut lui premierului Tariceanu sa aiba o reactie publica fata de posibila decredibilizare a politicii externe a Romaniei.

“Sper ca aceasta reconfirmare va veni la timp inainte ca ministrul de Externe sa-si reconsidere pozitia in Executiv”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu lasand sa se inteleaga ca ar putea inclusiv sa demisioneze din functie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro