Sari direct la conținut

Exercitiu Nato in portul Constanta

HotNews.ro

18 nave NATO participa, de sambata si pana in 30 iunie, in portul Constanta la un exercitiu militar de anvergura, transmite Radio Romania Actualitati. Cooperative Mako ’06 reuneste cateva mii de militari, reprezentanti ai 15 state.

La actiunile militare iau parte aproximativ 2 000 de militari din cinci tari membre NATO, inclusiv Romania, cinci tari partenere, doua tari din cadrul dialogului mediteraneean si trei tari cu statut de observator. Pe mare vor actiona la exercitiu, alaturi de cele noua nave militare romanesti, 18 nave straine din 10 tari.

Vor face parte integranta din aplicatie gruparea maritima permanenta Nato din Mediterana si gruparea maritima permanenta de lupta antimina. Comanda exercitiului este asigurata de Comandamentul Componentei Maritime a Comandamentului Intrunit de la Neapoli.

Codirectori ai exercitiului sunt comandantul Giorgios Kasitis din partea Comandamentului Componentei Maritime si comandorul Ionel Dan Ciocoiu, din partea fortelor navale romane.

Cooperative Mako ’06 este un exercitiu maritim Nato de tip livex, adica cu actiuni reale cu trupe, avand ca scop antrenarea fortelor participante in executarea operatiunilor de raspuns la criza, cu accent pe cele de ajutor in caz de dezastre, precum si pe actiuni de descoperire, evacuare, procesare si asigurarea cazarii in taberele de refugiati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro