Sari direct la conținut

Director din Primaria Suceava trimis in judecata pentru luare de mita

HotNews.ro

Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciul Teritorial Suceava au decis joi trimiterea in judecata a noua pesoane, printre care si directorul Directiei Economice din Primarie, pentru infractiuni precum luare sau dare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice.

Din probele administrate de procurori a reiesit ca in perioada 2001-iunie 2004, Bujor Neculai, in calitate de director Directiei Economice din Primaria Municipiului Suceava, a primit de la Chiribuca Tamara, administrator al unor societati din municipiul Suceava mita de peste un miliard de lei vechi.

Mita a constat in bunuri, servicii turistice sau bani dati cu titlu de avans pentru cumpararea unui autoturism.

In schimb, Bujor a inlesnit incheierea a 49 contracte de furnizare de produse si servicii intre firmele administrate de Chiribuca Tamara si Primaria Suceava, cu incalcarea flagranta a legii privind achizitiile publice, precum si plata preferentiala a facturilor, informeaza DNA.

Pentru a obtine incheierea contractelor economice, Chiribuca Tamara a prezentat la Primaria Suceava oferte de pret intocmite in fals in numele mai multor agenti economici, precum si in numele societatilor pe care le administra, inducand in eroare o parte din membrii comisiilor de examinare a ofertelor.

In dosar mai sunt inculpati mai multi functionari din cadrul Primariei Suceava pentru comiterea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la inselaciune, doi comisari din cadrul Garzii Financiare pentru luare de mita si complicitate la evaziune fiscala si un director de publicatie, pentru trafic de influenta.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro