Sari direct la conținut

Contractul-cadru pentru asistenta medicala prelungit pana la sfarsitul anului

HotNews.ro

Contractul -cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pe 2005 a fost prelungit, printr-o Hotarare de Guvern adoptata vineri, pana la data de 31 decembrie 2006.

Prin Contractul- cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate se stabilesc anual conditiile contractarii cu furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale.

Astfel, modificarile care au fost realizate prin Hotararea de Guvern vizeaza punerea de acord a continutului Contractului-cadru cu prevederile suplimentare din Legea nr. 95/2006, astfel:

– toate femeile gravide si lauze primesc asistenta medicala gratuita, indiferent de venit (pana acum primeau doar gravidele care castigau sub venitul minim)

– pacientii isi pot schimba medicul de familie dupa 6 luni de zile (termenul de pana acum era 3 luni de zile)

– CNAS este abilitata sa utilizeze fondurile alocate pentru operationalizarea sub-programelor din Programul national in scop curativ, in vederea continuarii derularii contractelor de furnizare de medicamente si materiale sanitare specifice

– Continuarea activitatii furnizorilor de servicii medicale acreditati in prezent pana la evaluarea acestora potrivit Legii reformei

– Lista de medicamente compensate ramane in vigoare.

Legea 95 privind reforma in Sanatate abroga actul normativ in baza caruia era definit si prelungit contractul -cadru de anul acesta (OUG nr. 150/2002), si era necesara definirea unui nou act normativ care sa stabileasca functionarea contractului-cadru, adaptat la noua legislatie.

Conform prevederilor legale, Contractul-cadru mai poate fi modificat pe parcursul anului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro