Sari direct la conținut

Parlamentul a avizat numirea a patru noi ambsadori

Cotidianul

Un iesean, germanist de profesie, ar putea fi ambasador la Viena. Pentru Tokio a fost avizat, Aurelian Neagu, diplomat MAE incepind cu anul 1990, in timp ce pentru Croatia a fost desemnata Oana Cristina Popa. In Ucraina il vom avea, probabil, pe diplomatul Traian Hristea.

Comisiile de politica externa ale Senatului si Camerei Deputatilor au avizat favorabil ieri numirea a patru noi ambasadori ai Romaniei. Laurentiu Traian Hristea va ocupa postul de ambasador in Ucraina. In virsta de 35 de ani, Hristea lucreaza de 10 ani ca diplomat in MAE. Incepind cu 2002 a fost detasat la Viena pe functia de coordonator al dosarelor OSCE.

La ambasada Japoniei a fost numit Aurelian Neagu, diplomat MAE incepind cu anul 1990. Intre 1994 si 1997 a ocupat functia de secretar la ambasada din Tokyo, iar pina in 2000 la ambasada din Seul dupa care s-a reintors in Japonia. Andrei Corbea Hoise, in virsta de 54 de ani, a fost numit ambasador al Romaniei in Austria.

Pregatirea sa nu este pe zona diplomatiei, unul dintre membrii comisiei afirmand ca a fost adus de ministrul Razvan Ungureanu. Hoise este din Iasi si activeaza ca profesor de limba si literatura germana, fiind si laureat al Premiului Herder.

Pentru postul de ambasador in Croatia a fost numita Oana Cristina Popa, diplomat MAE incepind cu anul 2001 cind a fost numita consilier la Cabinetul ministrului de Externe, Mircea Geoana. Din 2003 a lucrat pe postul de consilier la Ambasada Romaniei din Croatia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro