Sari direct la conținut

Stolojan si Mona Musca, primii pe lista pentru Capitala

Adevarul

Theodor Stolojan si Mona Musca vor fi capii de liste pe care Alianta PNL-PD le vor depune la Bucuresti pentru alegerile parlamentare. Comitetul de Coordonare Municipal s-a intalnit, vineri seara, pentru a bate in cuie listele parlamentare ale PNL pentru Capitala.

Conform statutului liberal, ocupantii locurilor intai de la Camera Deputatilor si de la Senat sunt numiti de catre Biroul Executiv Central, iar organizatia de Bucuresti desemneaza persoanele ce vor ocupa de la locul doi in jos.

Se pare ca Theodor Stolojan, presedintele PNL insusi, va deschide lista de la Camera Deputatilor, in timp ce la Senat, va fi Mona Musca, al doilea lider ca popularitate din partid, dupa Stolojan.

Filiala liberala din Capitala a stabilit urmatoarele nume pe lista de la Camera: vicepresedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Curtii de Onoare si arbitraj, Bogdan Olteanu, seful organizatiei de tineret, Dan Motreanu, presedintele Sectorului 3, Mircea Ciopraga, presedintele Sectorului 6, Rares Manescu si presedintele Sectorului 5, Claudiu Zaharia.

De remarcat ca pe aceste locuri considerate ca eligibile au fost numiti, in proportie foarte mare, tineri de pana in 35 de ani, respectandu-se astfel indicatiile lui Theodor Stolojan. La Senat, pe locul al doilea a fost propulsat actualul lider al deputatilor PNL, Crin Antonescu, urmat de Viorel Catarama si de Mircea Cinteza.

Adrian Cioroianu, consilier al presedintelui PNL, a primit o lovitura serioasa in orgoliu, deoarece nu a fost nominalizat de catre Sectorul 3, unde isi depusese candidatura. La fel si Radu Campeanu, care ar fi dorit sa candideze din partea Sectorului 1.

Se pare insa ca nu vor fi probleme, cel putin pentru Cioroianu, mai ales ca Theodor Stolojan a spus, in urma cu cateva zile, ca acesta este unul dintre cei mai valorosi membri ai PNL, care vor avea cu siguranta un loc pe liste. Restul organizatiilor si-au stabilit, si ele, ieri, listele de candidati, iar centralizarea va fi facuta incepand de astazi.

Conform prevederilor statutare, filialele cu media peste tara (18%) in alegerile locale isi desemneaza singure listele, iar cele sub acest scor vor primi candidati propusi de la centru. Votul final va fi dat la Delegatia Permanenta din 7 august, dupa care listele vor fi discutate cu aliatii de la PD, alaturi de care liberalii se vor prezenta la alegerile parlamentare.

La Mures – doi liberali la un pedist

Biroul Permanent Judetean si Comitetul Teritorial al PNL Mures au aprobat, vineri seara, prin vot secret, lista candidatilor pentru Parlament.

In urma cumularii punctelor obtinute de fiecare dintre cei noua candidati pe baza criteriilor stabilite la nivel national si a votului secret al reprezentantilor filialelor PNL din teritoriu, a fost stabilita si ordinea pe listele electorale pentru candidatii liberali.

Astfel, in fruntea listei cu care liberalii se vor prezenta la alegerile generale se afla deputatul Eugen Nicolaescu, urmat de vicepresedintele filialei, Mihai Antonie, fost director la Distrigaz Nord, liderul filialei Targu Mures, avocatul Ciprian Dobre. Pe lista urmeaza Ladislau Schwartz, Marius Ichim, Felicia Pop, Horatiu Moldovan, Cecilia Hancu si Eugen Bandea.

Potrivit liderului filialei, Eugen Nicolaescu, la nivelul judetului Mures, intre cele doua partide membre ale Aliantei DA s-a stabilit un raport de doi la unu in favoarea PNL, astfel incat aceasta formatiune va prezenta noua propuneri pentru Parlament, iar PD un numar de patru, urmand ca ordinea finala pe listele pentru cele doua Camere, sa fie negociata.

Data fiind sustinerea mai mare de care penelistii se bucura la nivelul judetului Mures, demonstrata de rezultatele obtinute la alegerile locale, partidul lui Stolojan are pretentia sa isi impuna candidatii pe primul loc pe ambele liste.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro