Sari direct la conținut

MAE: In Tripoli se afla aproximativ 50 de cetateni romani care au refuzat in trecut evacuarea de pe teritoriul Libiei

HotNews.ro

Aproximativ 50 de cetateni romani care au refuzat anterior evacuarea de pe teritoriul Libiei se afla in prezent la Tripoli, iar din cauza situatiei de securitate precare nu mai exista deocamdata nicio posibilitate reala de evacuare a acestora, a informat marti Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Agerpres. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti subliniaza ca a acordat intreaga atentie evacuarii cetatenilor romani care se aflau in Libia inainte de inceperea actiunilor militare in teritoriu, fiind repatriati 739 cetateni romani.

Potrivit sursei citate, in prezent deplasarea in Tripoli presupune riscuri majore in conditiile in care au loc schimburi de focuri intre rebeli si fortele guvernamentale.

De asemenea, in conditiile in care din data de 14 mai 2011 activitatea Ambasadei Romaniei la Tripoli a fost suspendata, sarcina de monitorizare si solutionare a cazurilor cetatenilor romani din Libia a fost preluata direct de MAE, prin intermediul Directiei Relatii Consulare.

Astfel, MAE le recomanda cetatenilor romani care necesita asistenta in vederea evacuarii sa contacteze urgent Directia Relatii Consulare la 0040 21 3196870 si misiunile diplomatice de la Tripoli ale Ungariei si Republicii Cipru, cu care autoritatile romane sunt in contact.

Totodata, MAE mai atrage atentia ca nivelul maxim de alerta anuntat anterior ramane in vigoare – „pericol major – parasiti imediat zona sau tara” – iar ignorarea acestui avertisment atrage dupa sine intreaga raspundere a cetatenilor romani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro