Sari direct la conținut

Bem o bere dupa fotbal? In cantitati moderate, berea este eficienta in rehidratarea dupa exercitiile fizice

MedLive.ro
Bere, Foto: Reuters
Bere, Foto: Reuters

Berea este buna. Contine vitamine, minerale si antioxidanti esentiali. Consumata in cantitati moderate, are efecte benefice in reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet sau osteoporoza. In plus, reface pierderile hidrominerale care se produc in timp ce transpiram, facilitandu-ne o recuperare mai rapida dupa exercitiile fizice (la sala, la fotbal etc.) prin aminoacizii, vitaminele din grupa B, antioxidantii si mineralele pe care le contine. Consumata moderat si cu responsabilitate, este o bautura rehidratanta ideala.

Simona, cititor MedLive.ro: „Am citit recent un studiu cu privire la hidratarea cu bere dupa practicarea exercitiilor fizice. Care este parerea dvs?”

Dr. Alin Popescu a raspuns in cadrul unei intalniri online cu cititorii MedLive.ro: „Studiul de care pomeniti este facut in Spania anul trecut, la doua universitati prestigioase, rezultatele lui sunt disponibile in acest moment inclusiv in limba romana si, din punctul meu de vedere, sunt rezonabile stiintific. Mentionez ca studiul a folosit o cantitate prestabilita de bere, diferentiata in functie de sex.”

Tie iti place berea? Citeste si comenteaza pe MedLive.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro