Sari direct la conținut

Ministerul Sanatatii doreste intrarea CNAS in subordinea sa. Colectarea contributiilor la Sanatate ar deveni atributia CNAS, pentru o transparenta totala – Cseke Attila

MedLive.ro
Cseke Attila, ministrul Sanatatii, Foto: Agerpres
Cseke Attila, ministrul Sanatatii, Foto: Agerpres

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa scoata Fondul Unic de Asigurari de Sanatate din administrarea Ministerului Finantelor Publice si trecerea acestuia in administrarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. CNAS ar urma sa intre in subordinea Ministerului Sanatatii, a informat marti ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-o conferinta de presa. Consiliile de administratie si comisiile de experti vor avea mai putin membri, iar indemnizatiile acestora vor scadea de la 20% la 1% din indemnizatia lunara a presedintelui CNAS, respectiv de la 10% la 1%.

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

Alte prevederi:

  • Presedintele CNAS va fi secretar de stat in MS.
  • Indemnizatiile Comisiilor de experti vor fi reduse de la 10% la 1% din indemnizatia lunara a presedintelui CNAS.
  • Va fi redus Consiliul de Administratie: de la 17 membri la 13. Indemnizatia lor lunara va fi redusa de la 20% la 1% din indemnizatia presedintelui CNAS.
  • Consiliile de Administratie ale Caselor de Asigurari de Sanatate Judetene vor avea 7 membri in loc de 11 si vor primi o indemnizatie care scade de la 20% la 1 % din indemnizatia directorului general al CAS Judetene.
  • Colectarea contributiilor se va face de catre CNAS intr-un cont deschis in conditiile legii. Se va renunta astfel la sistemul prin care colectarea se face prin ANAF, de catre Ministerul Finantelor Publice. Executarea in cazul neplatii contributiilor va ramane tot o atributie a ANAF.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro