Sari direct la conținut

Garda Financiara Timis a demarat o actiune de control la spalatoria unde a fost agresat Costel Busuioc

HotNews.ro

Garda Financiara Timis s-a autosesizat si a demarat o actiune de control la spalatoria unde a fost agresat Costel Busuioc, dupa ce a solicitat bonul fiscal, informeaza un comunicat ANAF.

„Neemiterea bonului fiscal pentru operatiunile comerciale efectuate de catre agentul economic constituie contraventie, potrivit OUG nr.28/ 1999 republicata si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 8.000 si 40.000 lei si poate atrage dupa sine suspendarea activitatii societatii pentru o perioada de trei luni”, se arata in comunicat.

Totodata, ANAF aminteste agentilor economici ca neindeplinirea obligatiei de a se dota si de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, emiterea de bonuri cu o valoare inferioara celei reale, precum si neintroducerea datelor inscrise pe rola jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pana in momentul stergerii memoriei operative constituie contraventii sau, dupa caz, infractiuni.

De asemenea, clientii trebuie sa solicite si sa pastreze bonurile fiscale asupra lor pana la parasirea unitatii de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, in vederea prezentarii lor la un eventual control, precizeaza ANAF.

Cetatenii care identifica aspecte legate de incalcarea prevederilor legale in acest domeniu pot adresa o sesizare scrisa pe cale electronica la adresa de mail sesizari.anaf@mfinante.ro sau prin posta la adresa Agentia Nationala de Administrare Fiscala str.Apolodor nr.17 sector 5 Bucuresti – 050741, cu respectarea prevederilor OG.nr. 27/ 2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, modificata si aprobata prin Legea nr.233/ 2002.

Tenorul Costel Busuioc a ajuns, miercuri seara, la Spitalul Judetean din Timisoara, dupa ce, potrivit spuselor sale, a fost batut de patronul unei spalatorii auto din municipiu in momentul in care a cerut bonul fiscal.

„Am insistat ca totusi vrem un bon fiscal si a venit proprietarul si m-a luat la bataie. M-a lovit in coaste, la fata, la cap, la ureche. Cu urechea am probleme”, a povestiti Costel Busuioc la Realitatea TV.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei Timis, politistii au inceput cercetarea penala fata de patronul spalatoriei auto pentru loviri si alte violente.

Cel incriminat de Busuioc este Romica Bejinariu, cunoscut in zona drept Romica Blondu’.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro