Sari direct la conținut

Inalta Curte de Casatie si Justitie ar putea lua o decizie marti in dosarul Posta Romana

HotNews.ro

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) ar urma sa se pronunte marti in dosarul „Posta Romana”, in care fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu au fost trimisi in judecata pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Procurorul a cerut la ultimul termen din 13 noiembrie pedepse cu executare pentru cei sase inculpati din dosar.

La termenul din 13 noiembrie, avocatii si-au prezentat pledoariile finale, iar inculpatii si-au spus ultimul cuvant. Toti au sustinut ca sunt nevinovati.

In dosar mai sunt judecati Dan Mihai Toader, fost directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica a CNPR, Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv al CNPR, precum si Ioan Folfa.

Cei sase au fost trimisi in judecata in decembrie 2010, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial si stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale, privind instrainarea unui teren din Calea Victoriei 133-135 din Capitala.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada anilor 2005 – 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei ar fi contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a SC Imopost Developments SA, demers in care au fost implicati si cei doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ

cu scopul de a „clarifica” situatia juridica a terenului si a favoriza astfel societatea. Prejudiciul cauzat statului prin instrainarea in mod ilegal a imobilului din Calea Victoriei nr.133-135 este in valoare de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului. Prejudiciul s-a raportat la valoarea terenului liber de constructii din care s-a scazut costul demolarii cladirii, intrucat cladirile existente pe teren au fost demolate de catre SC Imopost SA, potrivit DNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro