Sari direct la conținut

Inalta Curte: Fostul presedinte al CJ Timis Constantin Ostaficiuc, declarat definitiv in conflict de interese

HotNews.ro

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a incalcat legislatia privind regimul juridic al conflictului de interese, deoarece a acordat contracte unei societati comerciale, unde actionari sunt sotia, fiica si ginerele sau, informeaza Agerpres.

Curtea suprema a respins recursul lui Ostaficiuc si a mentinut o hotarare a Curtii de Apel Timis din ianuarie 2012, prin care fostul presedinte al CJ Timis a fost declarat in conflict de interese.

Decizia este definitiva, iar Constantin Ostaficiuc nu va avea dreptul sa fie ales sau sa ocupe o functie publica pe o perioada de trei ani.

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate (ANI) va demara procedurile de anulare a contractelor si de recuperare a prejudiciul din acest dosar.

In mai 2011, ANI anunta ca Ostaficiuc este in conflict de interese, deoarece a aprobat incheierea unui contract intre CJ Timis si o societate comerciala unde actionari sunt sotia, fiica si ginerele sau.

Potrivit ANI, Lucia Valentina Ostaficiuc, sotia presedintelui CJ Timis, detine, incepand cu data de 10 martie 2005, calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%, in cadrul SC Ornella Design SRL, societate in cadrul careia a avut, in perioada 10 martie 2005 – 21 decembrie 2007, si functia de administrator.

De asemenea, fiica presedintelui CJ Timis, Diana Ornella Andreescu (fosta Ostaficiuc), detine, incepand cu data de 10 martie 2005, calitatea de asociat in cadrul SC Ornella Design SRL, cu o cota de participare de 25%.

SC Ornella Design SRL a avut relatii contractuale cu Muzeul de Arta Timisoara, institutie publica aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Timis, prin incheierea pe o perioada nelimitata a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, avand ca obiect servicii de tiparire pe baza comenzilor ferme ale autoritatii contractante.

ANI mai arata ca presedintele CJ Timis s-a aflat in conflict de interese deoarece a semnat Raportul nr. 252/27.06.2008, intocmit de Comisia de evaluare si selectie oferte, privind „desfasurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic si Industrial Timisoara, organizata in data de 24.06.2008”, precum si Contractul de concesiune nr. 8641/01.07.2008. Contractul de concesiune prevedea exploatarea unei parcele de teren in suprafata de 816 metri patrati situata in Parcul Tehnologic si Industrial Timisoara, pe o durata de concesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevente de 4,2 euro/mp/an + TVA, beneficiarul fiind SC Ornella Design SRL, societate unde actionari sunt sotia, fiica si ginerele presedintelui CJ Timis, Codrin Razvan Ostaficiuc.

De asemenea, presedintele CJ Timis a semnat si o Conventie privind facilitatile oferite concesionarului SC Ornella Design SRL (Anexa VII la Contractul de concesiune) si a aprobat ulterior Raportul nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a prevederilor Contractului de concesiune. Prin Conventia respectiva s-au acordat societatii mai multe beneficii cu titlul gratuit, cum ar fi: „salubrizare si intretinere drumuri, spatii verzi comune si curatenie spatiu public, iluminat stradal si perimetral, paza si protectie a zonelor comune si a perimetrului parcului, parcare gratuita, promovare firma concesionara, etc” si scutirea de la plata redeventei in valoare de 4,2 euro/mp/an + TVA, pe o perioada de 19 luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro