Sari direct la conținut

Sarbatorirea Zilei Nationale nu este la fel de spectaculoasa in Romania ca in alte tari

HotNews.ro

Sarbatorirea Zilei Nationale nu este la fel de spectaculoasa in Romania ca in alte tari, a declarat presedintele Traian Basescu vineri seara, la o receptie oferita, cu ocazia primei Zile Nationale a Romaniei in calitate de stat membru al Uniunii Europene, liderilor politici, sefilor Armatei si demnitarilor. Traian Basescu s-a referit, cu acest prilej, si la romanii de peste granite, aratand ca unii dintre acestia sunt nevoiti sa sufere de pe urma faptului ca sunt romani, informeaza BBC.

Seful statului a explicat aceasta situatie prin faptul ca politicienii nu ar reusi sa ofere o viziune a viitorului Romaniei. Traian Basescu spune ca trebuie identificate, inainte de toate, tintele pe care Romania doreste sa le atinga.

„Exista romani care in Europa sunt nevoiti sa sufere de pe urma faptului ca sunt romani, din cauze pe care nu vreau sa le reamintesc aici. Lor vreau sa le transmit ca toti cetatenii Romaniei sunt cetateni europeni, cu drepturi si obligatii identice cu ale tuturor cetatenilor europeni. Nimeni niciodata nu are dreptul sa puna in discutie aceste drepturi castigate de noi, romanii, ca natiune.”

Presedintele Traian Basescu a participat, sambata dimineata, la parada militara de la Arcul de Triumf, principalul punct de atractie al manifestarilor organizate in capitala cu prilejul Zilei Nationale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro