Sari direct la conținut

Romania are primul spital mobil pentru interventii de urgenta

HotNews.ro

Ministerul Sanatatii a achizitionat prima masina de interventie in caz de urgenta – un spital mobil cu 50 de paturi – si primele ambulante 4X4. Noile achizitii au fost prezentate, astazi, la sediul ministerului. Masina de interventie in caz de urgenta poate fi transformata, in mai putin de un sfert de ora, intr-un spital cu 50 de paturi.

Ministrul Sanatati, Eugen Nicolaescu, a explicat ca astfel de masini pot fi folosite in caz de dezastre majore, precum cutremure, sau accidente grave colective, mai ales ca, in astfel de cazuri, este posibil ca spitalele din Bucuresti sa nu faca fata, admite ministrul Sanatatii.

Potrivit Antena 3, anul viitor vor fi achizitionate inca 3 astfel de masini – inca una pentru Bucuresti si cate una pentru Craiova si Iasi. Costul unei astfel de masini este de 320.000 de euro.

Ministerul Sananatii a achizitionat si primele ambulante 4X4. Acestea pot transmite date, iar in cazul in care nu exista medic pe ambulanta, asistentul ii poate trimite doctorului, intr-un timp foarte scurt, analizele pacientului. In acest fel, medicul ii poate spune exact asistentului ce are de facut. Ministerul urmeaza sa mai achizitioneze, anul viitor, inca 50 de astfel de ambulante.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro