Sari direct la conținut

Liviu Pop, dupa reactia Departamentului de Stat SUA: Putem lua in calcul ce ne spun cei de pe margine, dar vad ce s-a intamplat cu Legea Educatiei, s-a modificat 50%. Parlamentul trebuie sa decida

HotNews.ro

Ministrul Educatiei , Liviu Pop, considera ca Parlamentul trebuie sa decida cum trebuie sa arate legile Justitiei, indiferent ce „spune Departamentul de stat sau orice alta entitate”, de ce spun cei de pe margine. In acest sens, Pop a facut o comparatie intre legile justitiei si Legea Educatiei, „o lege care acum 6 ani a fost angajata prin raspundere si s-a modificat 50% din corpul ei”, astfel incat dezbaterea trebuie facuta sanatos in Parlament.

„Cred ca orice spune Departamentul de stat sau orice alta entitate, in Parlament trebuie decis. Pana la urma, Parlamentul, in baza dezbaterilor, va decide acest lucru. Ce ne spun cei de pe margine – putem lua in calcul si sunt convins ca se va lua in calcul in cadrul dezbaterilor parlamentare, dar vad ce se intampla cu Legea Educatiei, o lege care acum 6 ani a fost angajata prin raspundere si s-a modificat 50% din corpul ei. Eu cred ca dezbaterea trebuie sa fie sanatos facuta in Parlament, indiferent ce spune un departament sau un ministru sau un premier. Cred ca Parlamentul este forumul in care toate legile importante pentru tara ar trebui dezbatute, nu angajari de raspundere pe anumite legi, cum s-a facut pana acum. Nu cred ca Guvernul mai poate sa spuna ceva astazi din punctul de vedere ale legilor Justitiei. Asa cum am spus-o, decizia este a Parlamentului. Parlamentul trebuie sa decida cum trebuie sa arate aceste legi ale Justitiei”, a afirmat Pop, potrivit Agerpres.

Luni, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma intr-o declaratie de presa intitulata „Romania – propuneri ce afecteaza independenta sistemului judiciar” ca „Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei ia in considerare o legislatie ce ar putea submina lupta impotriva coruptiei si slabi independenta sistemului judiciar in Romania”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro