Sari direct la conținut

FOTOGALERIE Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana, impreuna la parada militara de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf

HotNews.ro

Principalul punct de atractie al manifestarilor dedicate Zilei Nationale din Capitala, parada militara din zona Arcului de Trimf, care a inceput la ora 11:00, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu-Tariceanu, s-a incheiat. La eveniment au participat si reprezentantii Executivului, corpului diplomatic, reprezentantii cultelor si ai partidelor, potrivit Mediafax. Mii de oameni s-au adunat la Arcul de Triumf, inca de la prima ora a diminetii, in public regasindu-se foarte multi tineri, copii, insa si multi varstnici. O parte dintre acestia au venit cu steaguri tricolore si s-au asezat in locurile amenajate de organizatori in jurul Arcului de Triumf si de-a lungul bulevardului Kiseleff.

Parada a inceput cu intonarea imnului de stat. Seful statului, Traian Basescu, a trecut in revista garda de onoare, fiind intampinat de seful statului major, amiral Gheorghe Marin. Dupa intonarea imnului, presedintele a depus o coroana, la Arcul de Triumf.

La eveniment au participat fostii sefi de stat Ion Iiliescu si Emil Constantinescu, reprezentantii Guvernului, in frunte cu premierul Tariceanu, Teodor Melescanu, Cristian David, Lazar Comanescu, Catalin Marian Predoiu. Din partea partidelor au participat Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Mircea Geoana, Lucian BOlcas, Titus Corltean. In plus, sunt prezenti seful SRI, George Maior si cel al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, seful Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, Procurorul general al Romaniei, Lauda Codruta Kovesi, primarul general Sorin Oprescu, reprezentantii corpului diplomatic din Romania, precum si membri ai cultelor religioase.

  • Parada fara elicoptere IAR Puma Socat si avioane MIG 21 Lancer, din cauza cetii

Circulatia in zona a fost intrerupta inca de la 9:00 dimineata, intre piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf si Piata Presei Libere.

Ministerul Apararii a mobilizat efective impresionante cu ocazia Paradei desfasurate de Ziua Nationala, costurile estimative pentru toate activitatile de la 1 Decembrie ridicandu-se la 4.000.000 lei.

Peste 2.000 de cadre militare din Ministerul Apararii, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza au participat la evenimentele de 1 Decembrie. Potrivit reprezentantilor Ministerului Apararii, la parada urmau sa zboare elicoptere IAR Puma Socat si avioane MIG 21 Lancer, insa acestea nu vor mai zbura din cauza cetii dense.

Potrivit programului difuzat de Ministerul Apararii, in Piata Arcului de Triumf, militari si tehnica militara apartinand categoriilor de forte ale Armatei Romaniei, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza participa la Parada Militara Nationala.

Si la Alba Iulia a avut loc, la ora 9:00, la statuia lui Mihai Viteazu, un ceremonial militar si religios de depunere de coroane si jerbe de flori, iar de la ora 12:30 este programata o defilare pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

  • 1 decembrie aduce restrictii de trafic in Bucuresti

De 1 decembrie, traficul va fi restrictionat pe mai multe artere in zona de nord a Capitalei.

Astfel, intre orele 06:00 si 13:00, se inchide segmentul central al Soselei Kiseleff (intre Piata Presei si Arcul de Triumf), precum si banda III de circulatie pe soseaua Bucuresti-Ploiesti (intre Fantana Miorita si Piata Presei).

De asemenea, intre orele 09:00 si 13:00, traficul va fi inchis total pe soseaua Kiseleff si strazile adiacente (intre Piata Presei, Arcul de Triumf si Piata Victoriei), strada A. Constantinescu (intre Arcul de Triumf si Bulevardul Marasti), Bulevardul Maresal Averescu (intre Arcul de Triumf si Bulevardul Marasti), Bulevardul General Constantin Prezan (intre Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle).

Totodata, intre aceste ore, circulatia va fi restrictionata, temporar, pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Marasti si strada Arhitect Mincu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro