Sari direct la conținut

Vladimir Socor: Cel mai interesat de schimbarea raportului fortelor politice din Moldova este Traian Basescu

HotNews.ro

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost persoana cea mai interesata de schimbarea raportului de forte politice din Republica Moldova, a declarat analistul politic principal al Jamestown Foundation Washington, Vladimir Socor, intr-un interviu acordat agentiei Omega.

„Presedintele Basescu a declarat in mod public ca dansul spera ca partidele Liberal si Liberal Democrat vor obtine rezultate bune, mai bune, cat mai bune, a declarat de mai multe ori acest lucru. E o interventie clara in afacerile interne a Republicii Moldova. De asemenea, domnul Basescu, prin semnale televizate, primindu-l la Bucuresti pe Dorin Chirtoaca si pe Mihai Ghimpu si pe alti liberali, a demonstrat foarte clar cine sunt favoritii domnului Basescu in Republica Moldova”, a afirmat Vladimir Socor.

Analistul politic sustine insa ca nu este vorba „de schimbarea puterii ca atare, ci de schimbarea balantei fortelor politice”.

„Este evident pentru oricine ca partidele Liberal si Liberal Democrat nu pot prelua puterea, nu au mijloace, nu au baza sociala, politica, nu au sprijinul electoral pentru asta. Deci, nu e vorba de schimbarea puterii sau de cineva cointeresat de schimbarea puterii. E vorba de schimbarea raportului de forte politice in Parlament”, a continuat Socor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro