Sari direct la conținut

Locuitorii din Voluntari voteaza duminica si pentru transformarea orasului in sectorul 7 al Capitalei

HotNews.ro

Locuitorii din orasul Voluntari vor vota duminica si pentru referendumul care priveste transformarea localitatii in sectorul 7 al Capitalei. Potrivit Mediafax, in urma unei hotarari a Consiliului Local Voluntari de la inceputul lunii octombrie, pentru data de 22 noiembrie a fost aprobata organizarea unui referendum prin care cetatenii din orasul Voluntari sa fie consultati in legatura cu modificarea delimitarii teritoriale a localitatii si transformarea acesteia intr-un sector al Capitalei.

Astfel, pe langa buletinele de vot pentru alegerile prezidentiale si cele pentru referendumul pentru diminuarea numarului de parlamentari, locuitorii din Voluntari vor raspunde duminica si la intrebarea daca „sunt de acord cu transformarea orasului Voluntari in sectorul 7 al Capitalei”.

Potrivit proiectului de aprobare a referendumului, transformarea orasului Voluntari in sectorul 7 al Capitalei va aduce numai beneficii locuitorilor acestui oras prin corelarea lucrarilor de infrastructura cu cele ale Bucurestiului si prin accesul simplificat pentru locuitori la spitalele si scolile din Capitala.

Cu ocazia organizarii referendumului, sapte asociatii de locatari si proprietari din zona Pipera, aflati in zona administrata de orasul Voluntari, sustin ca nu sunt de acord cu referendumul privind anexarea la Capitala si vor anexarea la zona Pipera la sectorul 1 sau 2 al Bucurestiului.

In acest sens, presedintele Asociatiei Zona Drumul Potcoavei din Voluntari, Ursula Lucia Bologa, a declarat, pentru Mediafax, ca cele sapte asociatii de locatari si proprietari, situate in zona Pipera, incepand de langa Gradina Zoologica Baneasa si pana la benzinaria OMV, vor anexarea cartierului Pipera la sectorul 1 sau 2 al Capitalei.

Potrivit Ursulei Bologa, „din punct de vedere al istoriei si al amplasarii geografice, cartierul Pipera apartine mai degraba sectorului 1, facand parte, pentru anumite perioade de timp din cartierul Baneasa, fiind totodata o zona limitrofa a sectorului 1 din Bucuresti in zona Gradinii Zoologice Baneasa”.

Totodata, presedinta Asociatiei Drumul Potcoavei a precizat ca aceasta zona din Capitala depinde de utilitatile Capitalei, „nefiind independenta de Bucuresti din acest punct de vedere”.

Pe langa posibilitatea de anexare la sectoarele 1 sau 2, membrii comunitatii din Pipera iau in calcul si posibilitatea de a avea o administratie locala independta cu primarie proprie si consiliu local propriu si arata ca la referendumul de duminica vor raspunde „Nu” la intrebarea daca sunt de acord cu transformarea orasului Voluntari in sectorului 7 al Capitalei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro