Sari direct la conținut

Steven Spielberg va fi presedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes

HotNews.ro
Steven Spielberg, Foto: Hotnews
Steven Spielberg, Foto: Hotnews

Cineastul american Steven Spielberg, unul dintre cei mai cunoscuti regizori de la Hollywood, va prezida juriul celei de-a 66a editii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc intre 15 si 26 mai, au anuntat organizatorii intr-un comunicat, potrivit AFP.

„Este o mare onoare pentru mine si un imens privilegiu sa conduc juriul unui festival care nu inceteaza sa demonstreze, neobosit, ca cinematografia este limbajul lumii”, a spus Spielberg in comunicatul oficial. „Admiratia mea pentru modul necliniti in care Festivalul de la Cannes apara cinemaul international este totala. Pentru ca este unul dintre cele mai prestigioase dintre toate festivalurile, ceea ce ii permite sa continue sa afirma ca cinematografia este o arta care transcende culturile si generatiile”.

Spielberg, 66 de ani, a prezentat multe filme la Cannes in trecut, in special in afara competitiei. n 1974, el a castigat premiul pentru scenariu cu „Sugarland Express”.

In cei 40 de ani de cariera, el a realizat 27 de filme, mare parte dintre ele marcand istoria cinematografica: de la „Duel pe autostrada”, la origine film de televiziune, „Falci” sau „Indiana Jones si Cautatorii arcei pierdute”, de la „E.T” la „Jurassic Park”, „Culoarea purpurie” sau recentul „Lincoln”, care i-a permis actorului Daniel Day-Lewis sa castige duminica al treilea sau premiu Oscar din cariera.

Spielberg a obtinut Oscarul pentru regie cu „Lista lui Schindler” in 1994 si cu „Salvati soldatul Ryan” in 1998.

In opinia lui Thierry Fremaux, delegat general al Festivalului de la Cannes, „filmele sale, dar si angajamentul sau in toate directiile il fac, an dupa an, egalul celor mai mari cineasti de la Hollywood”. „Suntem mandri sa-l primim”, a spus Fremaux.

Presedintii juriului de la Cannes in ultimii ani au fost Nanni Moretti in 2012, Robert de Niro in 2011, Tim Burton in 2010, Isabelle Huppert in 2009 si Sean Penn in 2008.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro