Sari direct la conținut

Rusia suspenda exportul de petrol catre China din cauza unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade

HotNews.ro

Rusia a intrerupt exportul de petrol catre China din cauza unui cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade inregistrat vineri in regiunea Amur din sud-estul tarii, informeaza AFP. Livrarea petrolului va fi reluata dupa ce trece pericolul replicilor.

„Incarcarea vagoanelor a fost suspendata iar transportul [n.r. petrolului prin oleoducte] catre China este, de asemenea, suspendat”, a declarat pentru agentia de presa purtatorul de cuvant al grupului Transneft, companie de stat ce detine monopolul asupra conductelor petroliere.

Conform Institutului American de Geofizica, cutremurul cu o magnitudine de 6,1 pe scara Richter a avut loc la o distanta de 130 de km de orasul Tynda (regiunea Amur), epicentrul fiind la o adancime de 15,3 km.

„In acest moment nu exista avarii” pe conducta Siberia-Pacific, ce trece prin orasul Skvorodino din regiunea Amur, a explicat Igor Diomine, din partea Transneft. Totusi, cutremurul a cauzat o cadere de curent, problema rezolvata intre timp.

Compania este ingrijorata de posibilitatea unor replici ale cutremurului insa, de indata ce pericolul trece, livrarea va fi reluata, a adaugat Diomine.

Oleoductul Siberia-Pacific, inaugurat la inceputul acestui an, pleaca din orasul Taichet, din Siberia Orientala, catre China si permite livrarea a 15 milioane de tone de petrol anual.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro