Sari direct la conținut

Anchetatorii germani au descoperit ca Mihail ​Hodorkovski, ex-magnatul rus al petrolului condamnat in 2010, detine 15 milioane de euro in conturi din Elvetia

HotNews.ro
Mihail Hodorkovski, Foto: Agerpres
Mihail Hodorkovski, Foto: Agerpres

Ex-magnatul rus Mihail Hodorkovski, fostul patron al companiei petroliere Yukos condamnat la 13 ani de inchhisoare pentru spalare de bani, detine 15 milioane de euro in conturi din Elvetia sub numele sau sau al rudelor sale, titreaza RIA Novosti citand presa germana.

Conturile au fost descoperit accidental de procurorii germani in timpul unei descinderi la biroul din Munster al bancii elvetiene Julius Baer, sub suspiciunea ca unii clienti se fac vinovati de evaziune fiscala. Autoritatile germane au deschis in urma cu mai multe luni un dosar lui Hodorkovski sub suspiciune de spalare de bani insa nu exista informatii cu privire la desfasurarea acesteia, informeaza publicatia germana Sueddeutsche Zeitung.

Amintim ca Mihail ​Hodorkovski, fostul patron al companiei petroliere Yukos, si asociatul sau Platon Lebedev au fost condamnati in 2010 de Tribunalul din Moscova la 14 ani de inchisoare pentru sustragere ilegala de petrol si spalare de bani. Termenul de 14 ani include cei 7 ani pe care fiecare dintre cei doi ii ispasisera in inchisoare pana la momentul pronuntarii sentintei.

Hodorkovsky si Lebedev au fost informati initial ca vor fi inchisi pana in 2017 insa, ulterior, Tribunalul din Moscova a decis ca acestia sa fie eliberati in 2016 dupa ce sentinta le-a fost micsorata la 13 ani.

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro