Sari direct la conținut

Noul director general al BBC si-a preluat functia pentru a reface reputatia companiei

HotNews.ro

Societatea britanica de radio si televiziune BBC are un nou director general. Tony Hall si-a preluat mandatul marti, avand misiunea sa refaca reputatia celui mai mare primul grup de radiodifuziune publica in lume, zguduit de scandalul de pedofilie legat fostul animator Jimmy Savile.

La sosirea sa in sediul local al grupului din centrul Londrei, fostul sef al Royal Opera House a spus ca este „o mare responsabilitate sa fie al XVI-lea director general al BBC”.

Tony Hall, in varsta de 62 de ani, a fost numit in locul lui George Entwistle, care a trebuit sa demisioneze, in noiembrie 2012, la numai 54 de zile de la preluarea mandatului. Fostul director executiv si-a parasit postul in urma scandalului Jimmy Savile, un fost animator BBC acum decedat, care, potrivit politiei, a comis mai mult de 200 de violuri si agresiuni sexuale.

Grupul de radiodifuziune a fost criticat dur pentru modul in care a getionat editorial cazul si pentru o ancheta pe care a difuzat-o in care l-a acuzat, in mod eronat de pedofilie pe un politician.

Noul director general al carui salariu anual ajunge la 530.000 de euro preia functia intr-un climat tensionat la BBC, confruntat cu disponibilizari. Potrivit sindicatelor, grupul a desfiintat 7.000 locuri de munca din 2004 si mai are programate inca 2.000 de concedieri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro