Sari direct la conținut

Barack Obama il felicita pe Bob Dylan pentru premiul Nobel. Este "unul dintre poetii mei preferati"

HotNews.ro

Presedintele american, Barack Obama, l-a felicitat joi pe cantaretul si compozitorul Bob Dylan, laureat al premiului Nobel pentru Literatura, pe care l-a numit „unul dintre poetii mei preferati”.

„Felicitari pentru unul dintre poetii mei preferati, Bob Dylan, pentru premiul Nobel bine meritat”, a scrie presedintele pe Twitter, el insusi laureat al Premiului Nobel pentru Pace in anul 2009.

Mesajul sau este insotit de un link catre cantece ale artistului american, de pe platforma Spotify, inclusiv piesele sale „Knockin ‘la usa Raiului” si „Like A Rolling Stone”, scrie AFP.

In 2012, Barack Obama i-a dat cea mai inalta distinctie civila din Statele Unite lui Bob Dylan, pe care el a numit „gigant” si caruia i-a spus ca-i este „intr-adevar un mare fan”.

„Nu exista niciun gigant mai mare in istoria muzicii americane”, a asigurat domnul Obama.

Presedinte, nascut in 1961, cu un an inainte de aparitia primului album al lui Bob Dylan, a explicat ca-i asculta cantecele inca de cand era student.

Bob Dylan, ale carui texte poetice au influentat doua generatii de artisti din intreaga lume, a fost primit joi Premiul Nobel pentru literatura, o alegere indrazneata, care a fost o surpriza pentru toata lumea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro