Sari direct la conținut

Ironie in influentul Asia Times: Putin, presedinte al SUA

HotNews.ro

In paginile influentei publicatii Asia Times, editata in Hong Kong, un ziarist care s-a semnat cu pseudonimul Spengler, a sugerat ca Vladimir Putin sa fie ales presedinte al SUA. Jurnalistul afirma ca Putin, desi nu este o personalitate simpatica, este un lider potrivit epocii noastre. Numai el poate, in opinia autorului articolului, sa rezolve ingrozitoarele crize care inevitabil se vor pravali asupra Statelor Unite in 2008.

Ziaristul scrie ca Putin detine duritatea si consecventa necesare, dar are un mare neajuns – este un om infiorator. „Miscarea lui de tineret ‚Nasi’ ar trebui sa dea fiori tuturor celor care cunsoc istoria politica a secolului 20”, se arata in materialul „semi-ironic”, cum a fost el calificat de comentatorii rusi, din Asia Times.

Rusia, noteaza mai departe ziaristul, nu este o tara adecvata oamenilor educati, dar caracterul respingator al lui Putin nu are legatura cu ceea ce face. Boris Eltin a adus Rusia la hoas si faliment, Putin a ridicat economia rusa si a restutit tarii statutul de putere globala, sprijinindu-se pe o singura extraordinara enigma – firea poporului rus, transformat dupa multe veacuri de tarism crud si trei generatii de teroare comunista, intr-o masa pasiva, incapabila sa-si apere interesele.

Eltin a permis sa se fure tot ce mai ramasese din economia rusa. Putin, care stie sa se foloseasca de putere, a returnat, prin metode ilegale si ferme, economia statului, atragandu-si o armata intreaga de dusmani bogati, gata oricand sa finanteze orice politician occidental dornic sa-l dea jos pe liderul rus.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro