Sari direct la conținut

Generalul Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate al lui Donald Trump, face apel la donatii pentru a-si putea plati avocatii

HotNews.ro
Michael Flynn, Foto: dia.mil
Michael Flynn, Foto: dia.mil

Prieteni ai fostului consilier pentru securitate nationala al lui Donald Trump, Michael Flynn, au lansat un apel la donatii pentru a putea acoperi costurile foarte mari cu avocatii in ancheta privind acuzatiile de ingerinta a Rusiei in campanie prezidentiala din 2016, scrie AFP.

Michael Flynn, in centrul suspiciunilor in acest dosar tentacular, l-a consiliat pe Donald Trump in campania prezidentiala inainte de a fi demis din functie la doar cateva saptamani dupa instalarea noii administratii.

Acesta nu a relatat exact contactele pe care le-a avut cu responsabili rusi in perioada campaniei prezidentiale.

Facturile avocatilor efemerului consilier pentru securitate al presedintelui american sunt „enorme”, se arata pe site-ul creat de prieteni si membri ai familiei lui Flynn pentru a colecta fonduri.

Unii avocati percep pana la 1.000 de dolari pe ora in acest dosar in care mai sunt implicati Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump si unul dintre cei mai apropiati consilieri ai sai, precum si alti apropiati sau fosti consilieri ai presedintelui american.

„Costul pentru reprezentare juridica si pentru a raspunde multiplelor anchete care au aparut in marja alegerilor din 2016 reprezinta o povara grea pentru Mike si pentru familia sa”, sustine site-ul, care adauga ca „orice sprijin va fi foarte mult apreciat”.

Generalul Michael Flynn este in centrul anchetei lansate de procurorul special Robert Mueller care vizeaza in special acuzatiile de ingerinta a Rusiei in campania prezidentiala si suspiciunile de intelegeri ascunse intre echipa de campanie a lui Trump si responsabili rusi.

Flynn este de asemenea suspectat ca a primit in secret bani de la guvernul turc spre finalul campaniei electorale din 2016.

Trump si autoritatile ruse neaga toate acuzatiile. Michael Flynn nu a fost pus sub acuzatie in acest dosar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro