Sari direct la conținut

Au trecut patru ani de la atentatele din Madrid 

HotNews.ro

In intreaga Spanie au loc astazi actiuni de comemorare a victimelor atentatelor cu bomba produse in gara Atocha si soldate cu 191 de morti (printre care 16 romani) si aproape 1800 de raniti. Autoritatile vor dezveli monumente in memoria victimelor si vor depune coroane de flori. Si in Parlamentul European va fi tinut un moment de reculegere in memoria celor care si-au pierdut viata in urma cu patru ani.

La 11 martie 2004, 10 bombe au explodat in patru trenuri personale care faceau legatura intre Alcala de Henares si Madrid. Deflagratiile s-au succedat la intervale scurte, in jurul orei 8:40 dimineata, ora Romaniei. Bombele artizanale au fost plasate in patru trenuri pline cu navetisti.

Initial, guvernul conservator de atunci a pus aceste atacuri pe seama gruparii separatiste basce ETA. Ulterior, s-a dovedit ca atentatele au fost produse de extremisti islamisti inspirati de Al Qaida. Dintre cei 29 de suspecti, 21 au fost gasiti vinovati de producerea acestor atacuri, doi dintre ei fiind condamnati la inchisoare pe viata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro