Sari direct la conținut

Medvedev: Europa nu va avea o iarna rece

HotNews.ro

Moscova isi va respecta toate obligatiile in calitate de furnizor principal al gazelor spre Europa, a declarat presedintele rus Dmitri Medvedev intr-un interviu acordat canalului de televiziune Euronews. Liderul de la Kremlin a dat asigurari ca Europa nu trebuie sa se astepte la o iarna rece, „intrucat nimeni nu este interesat de aceasta”.

De altfel, premierul Vladimir Putin a declarat si el, duminica, ca Rusia nu intentioneaza sa isi limiteze exporturile de petrol si gaze spre Europa. „Ne vom respecta cu strictete obligatiile contractuale, ba chiar ne vom extinde si diversifica posibilitatile de export al acestui produs atat de necesar economiei mondiale” – a mai precizat el intr-un interviu acordat canalului de televiziune Rossia, aminteste France Presse.

Medvedev: UE nu intelege motivele actiunilor in Georgia

In interviul pentru Euronews, acordat marti seara, presedintele rus a subliniat ca nu il recunoaste pe Mihail Sakaashvili ca lider al Georgiei. Referindu-se la decizia Uniunii Europene de a nu impune sanctiuni Moscovei in urma conflictului din Caucaz, liderul de la Kremlin a apreciat acest lucru ca fiind unul pozitiv, insa a subliniat ca este dezamagitor faptul ca UE nu intelege motivele actiunilor ruse in Georgia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro