Sari direct la conținut

Anunt imobiliar lansat de Condoleezza Rice: Viitor fost secretar de stat caut casa in California

HotNews.ro

Viitor fost secretar de stat caut casa in California. Aproape de Universitatea Stanford. Este forma unui mic anunt imobiliar lansat de seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, in cadrul unui interviu acordat agentiei France Presse.

„Am un loc unde sa ma instalez temporar”, a declarat Rice, intrebata de proiectele sale dupa ce va parasi echipa presedintelui in exercitiu al SUA, George W. Bush care ii va preda mandatul presedintelui ales, Barack Obama in 20 inuarie 2009.

„O sa incep sa imi caut o casa imediat ce voi avea timp”, a adaugat doamna Rice care si-a anuntat intentia de a-si relua cariera la Universitatea Stanford, in apropiere de San Francisco, unde preda studentilor inainte de 2001 cand s-a alaturat administratiei Bush, mai intai ca si consilier pentru securitate nationala, iar din 2005 ca secretar de stat.

In ultimii opt ani, doamna Rice a locuit in imobilul Watergate, celebru pentru scandalul din timpul presedintelui Nixon, situat pe malul fluviului Potomac, la 200 m de Departamentul de Stat si la mai putin de un kilometru de Casa Alba.

In California, Condoleezza Rice isi va relua postul la Centrul de cercetare Hoover Institution, specializat in relatii internationale. Ea a adaugat ca are de gand sa scrie doua carti: una autobiografica si alta de politica externa.

Condoleezza Rice, in varsta de 54 de ani, este unica fiica a unui cuplu de culoare din Alabama, despre care secretarul de stat inca in functie a povestit deseori ca a facut sacrificii financiare enorme pentru a o ajuta sa faca studii superioare care au ajutat-o apoi sa ocupe una dintre cele mai prestigioase functii in guvernul american.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro