Sari direct la conținut

Ungaria – un fost soldat, acum in varsta de 88 de ani, va fi judecat pentru torturarea si uciderea unui evreu in 1944

HotNews.ro

Guvernul federal australian a aprobat extradarea in Ungaria a criminalului de razboi Charles Zentai, in varsta de 88 de ani, acuzat ca, alaturi de alti soldati unguri, ar fi torturat si ucis un adolescent evreu, Peter Balazs, in noiembrie 1944, anunta Western Australia Today. Charles Zentai, fost Karoly Zentay, a fost pus sub acuzare in Ungaria pentru crime de razboi, iar autoritatile de la Budapesta au solicitat Australiei extradarea sa.

Ministrul australian de Interne, Brendan O’Connor, a precizat ca decizia de a-l extrada pe Charles Zentai nu inseamna ca Australia s-a pronuntat asupra vinovatiei sau nevinovatiei acestuia, ci doar ca tara sa a dorit sa respecte dreptul international.

Charles Zentai, acum in varsta de 88 de ani, este acuzat ca, alaturi de alti doi soldati din Armata ungara, ar fi torturat si ucis, in noiembrie 1944, un tanar evreu in varsta de 18 ani, Peter Balazs, din cauza ca acesta nu purta pe haina steaua galbena, semn distinctiv pe care evreii erau obligati sa il poarte in acea perioada.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro