Sari direct la conținut

140 de tone de petarde, confiscate in Italia

HotNews.ro

140 de tone de petarde au fost confiscate in ultimele zile de Politia italiana, in urma controalelor efectuate. Autoritatile italiene au fost preocupate de comercializarea petardelor artizanale, avand in vedere ca la precedentul Revelion, un tanar de 25 de ani a murit, iar 354 de persoane au fost ranite, informeaza Radio Romania.

Controalele au fost facute la fabricanti si depozite de explozibil, precum si la comerciantii de pe strada.

Pe de alta parte, Politia a lansat campanii de prevenire si informare, ilustrand pagubele cauzate de explozia de petarde ilegale si furnizand sfaturi utile in materie de securitate.

Mai multe asociatii de consumatori au cerut primarilor sa interzica focurile de artificii de la sfarsit de an. Cateva sute de persoane au organizat ieri la Napoli, dar si in alte orase din nord, manifestatii de protest impotriva vanzarilor ilegale de petarde. Demonstrantii au impartit comerciantilor care continua sa vanda aceste articole fluturasi cu titlul „Rusine voua!”.

In plus, zeci de copii au simulat o scena pe strazile din Napoli in care erau raniti si plini de sange din cauza ranilor provocate de artificii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro