Sari direct la conținut

Papa Benedict al XVI-lea s-a intalnit cu femeia care l-a trantit la pamant in timpul slujbei de Craciun si a iertat-o

HotNews.ro

Papa Benedict al XVI-lea s-a intalnit miercuri cu femeia care l-a trantit la pamant in timpul traditionalei slujbe de Craciun si a iertat-o, a anuntat Vaticanul, citat de FoxNews. Susanna Maiolo i-a spus Suveranului Pontif ca ii pare rau pentru cele intamplate.

Maiolo, insotita de familia sa, s-a intalnit cu Papa Benedict in cadul unei audiente private, a declarat purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, Rev. Federico Lombardi.

Femeia in varsta de 25 de ani, care sufera de tulburari psihice, i-a spus Papei ca ii pare rau pentru cele intamplate. Suveranul Pontif a intrebat-o cum se simte si a iertat-o pentru incidentul din timpul slujbei de Craciun.

In timpul slujbei de Craciun din 2009, sustinuta la Vatican la miezul noptii, Maiolo a incercat sa se napusteasca asupra Papei Benedict al XVI-lea, provocand o busculada in timpul careia Sfantul Parinte a cazut. Papa s-a ridicat rapid si a putut sa ajunga la altar pentru a continua slujba.

Maiolo, care a reusit sa depaseasca barierele de securitate ce separa credinciosii de aleea centrala a Bazilicii Sfantul Petru, a declarat ca vroia sa se apropie de papa, insa nu avea intentii rele.

In timpul busculadei, cardinalul francez Roger Etchegaray si-a fracturat femurul si a fost operat la spitalul Gemelli din Roma.

Maiolo nu este la prima incercare de a se „apropia” de Papa. In urma cu un an, tanara a reusit sa sara peste barierele de securitate, tot in timpul slujbei de la miezul noptii. Agentii de securitate au surprins-o rapid si au imobilizat-o la pamant.

In acest timp, Vaticanul isi continua ancheta legata de incidentul din urma cu trei saptamani. Intrebat despre un eventual proces, Lombardi a spus ca justitia Vaticanului este „in general foarte indulgenta”.

Dupa incident, Vaticanul a anuntat ca va efectua o revizuire a procedurilor de securitate. A lasat sa se inteleaga, insa, ca este imposibil sa asigure 100% securitatea Papei, care este inconjurat de mii de persoane la ceremoniile la care participa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro