Sari direct la conținut

Aleksandr Lukasenko a ordonat publicarea de materiale compromitatoare despre Vladimir Putin

HotNews.ro

Din ordinul presedintelui din Belarus, Aleksandr Lukasenko, presa din aceasta tara a publicat materiale compromitatoare despre premierul rus, Vladimir Putin, scrie Newsru.com. Surse din anturajul liderului de la Minsk sustin ca Lukasenko il considera pe Putin cel mai mare dusman al sau.

In ajun, publicatia Respublika, organ oficial al guvernului de la Minsk, a publicat o parte din raportul lui Boris Nemtov, „Putin. Bilant. 10 ani”. Ziaristii de la Respublika au declarat pentru Gazeta.ru, sub acoperirea anonimatului, ca toate temele politice, inclusiv relatiile belaruso-ruse, sunt indicate de administratia Lukasenko.

Raportul lui Nemtov a fost inmanat personal redactorului sef al cotidianului amintit de consilierul presedintelui belarus, Vsevolod Iankevski.

Expertii de la Minsk sunt de parere ca, procedand ca atare, Lukasenko a dorit sa loveasca inclusiv in premierul din Belarus, Sergei Sidorski, pe care, dupa cum se zvoneste, Moscova l-ar dori viitor presedinte.

Purtatorul de cuvant al premierului Putin a declarat ca nu va exista o reactie la manevrele lui Lukasenko, apreciind, in acelasi timp ca „din punctul de vedere al calitatii, raportul lui Nemtov lasa mult de dorit”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro