Sari direct la conținut

Coreea de Nord si-ar putea achita o parte din datoria fata de Cehia in ginseng

HotNews.ro

​Cehia ia in considerare varianta de a accepta ginseng in loc de bani din partea Coreei de Nord, ca parte a platii unei datorii de 7,5 milioane de euro pe care Phenianul o are fata de Praga, transmite AFP.

„In cadrul unei intalniri le-am cerut niste bunuri, si una dintre optiuni a fost importul de ginseng, desi nu a fost o oferta oficiala din partea lor,” a precizat un reprezentant al ministerului ceh de finante.

Cotidianul ceh Dnes a relatat recent ca Phenianul a propus sa exporte planta exotica pentru a achita 5% din datoria de 7,5 milioane euro pe care o are fata de Cehia pentru mai multe masini si vagoane.

Suma corespunde unei cantitati de 20 de tone de ginseng, iar cehii consuma anual doar aproximativ 1,4 tone. Ginsengul are proprietati tonice si afrodiziace si ajuta la combaterea letargiei, artritei sau senilitatii.

Oficialul vede insa potential in aceasta idee.

„Pe baza articolului din presa, am primit solicitari din partea dealerilor care doreau sa comercializeze ginseng, astfel ca ar fi o afacere buna pentru stat,” a spus acesta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro