Sari direct la conținut

Barbatii arestati luni pe aeroportul din Amsterdam, suspectati de planificarea unui atentat terorist, au fost eliberati

HotNews.ro

Cei doi cetateni din Yemen care au fost arestati luni pe Aeroportul Schipol din Amsterdam dupa ce au coborat dintr-un zbor cu plecarea din Chicago au fost eliberati din lipsa de probe, informeaza Daily Telegraph.

Barbatii fost arestati dupa ce controlorii au gasit „obiecte suspecte” in bagajele acestora. Autoritatile olandeze nu au dat detalii despre acest caz, afirmand doar ca obiectele gasite in bagajele barbatilor nu sunt „periculoase in sine”. Investigatorii din Amsterdam au lucrat in acest caz impreuna cu Departamentul American al Securitatii Nationale.

„Doi barbati aflati in arest de luni pentru suspiciunea de implicare in planificarea unui atac terorist au fost eliberati,” a declarat procuratura, motivand ca nu au fost gasite probe care sa indice implicarea intr-un act terorist.

Autoritatile olandeze au declarat ca au actionat „in baza informatiilor oferite de autoritatile americane” care au gasit „posibile urme de explozibil intr-un bagaj” interceptat in SUA, insa testele nu au gasit nimic.

ABC News a citat initial oficiali spunand ca in bagaje au gasit un telefon mobil lipit de o sticla de Pepto-Bismol, un cutter si trei cutite mari, iar unul dintre barbati avea la el 7.000 de dolari cash. Autoritatile olandeze nu a dorit sa comenteze aceste afirmatii.

Cei doi nu se aflau pe o lista de posibili teroristi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro