Sari direct la conținut

Un radical american, autointitulat "Osama bin Laden crestin", a fost arestat de FBI

HotNews.ro

Un radical american, care afirma despre el ca este „Osama bin Laden crestin”, a fost arestat de agentii FBI sub acuzatia ca a postat pe pagina sa de Facebook informatii despre realizarea de explozivi, ce urmau sa fie utilizati pentru aruncarea in aer a unei clinici unde se realizeaza avorturi, transmite examiner.com. Justin Carl Moose, care se descrie ca „un extremist, un radical”, a fost retinut in Concord (Carolina de Nord).

Moose a fost arestat dupa ce clinica Planned Parenthood a alertat FBI in legatura cu o pagina pe Facebook, inregistrata pe numele barbatului, unde se ofereau informatii legate de realizarea unor explozivi.

Potrivit FBI, Moose se autointituleaza „terorist crestin” si „varianta crestina a lui Osama bin Laden”, care „a invatat o multime de lucruri de la teroristii musulmani si nu are niciun fel de problema sa le utilizeze tacticile”.

In timpul discutiilor avute cu un informator al FBI si in comentariile postate pe Facebook, Moose si-a exprimat „furia violenta legata de doctorii care realizeaza avorturi, de planul de sanatate al presedintelui Barack Obama si de intentia de a construi o moschee langa Ground Zero din New York”.

FBI a dat publicitatii si cateva dintre mesajele postate de Moose pe reteaua de socializare:

* „Legea Asigurarii de Moarte a fost validata seara trecuta. Tineti telefonul si pusca aproape si asteptati”, a scris el in martie, dupa ce Congresul de la Washington a aprobat reforma sistemului de sanatate

* „Exista putine probleme in viata care sa nu poata fi rezolvate de folosirea corecta a unor explozivi de mare putere”

* „Daca o moschee va fi construita la Ground Zero, ea va fi inlaturata. In stilul Oklahoma City. Tim nu este singurul care poate sa o faca”, a declarat el in iulie, referindu-se la Timothy McVeigh, barbatul condamnat si executat pentru aruncarea in aer a unei cladiri federale din Oklahoma City.

Daca va fi gasit vinovat pentru distribuirea de informatii despre materiale explozive, Moose ar putea fi condamnat la 20 de ani de inchisoare si plata unei amenzi de 250.000 de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro