Sari direct la conținut

Zong Qinghou, fondatorul companiei care produce bautura racoritoare Wahaha, este cel mai bogat om din China

HotNews.ro

Fondatorul companiei de bauturi racoritoare Wahaha, Zong Qinghou, a devenit cea mai bogata persoana din China, avand o avere de 12 miliarde de dolari, potrivit unui clasament prezentat miercuri si citat de AFP. Conform Hurun Rich List, Zong a avansat intr-un an 11 locuri in clasamentul celor mai bogati chinezi. Topul este realizat de catre Hurun Report, care prezinta anual lista chinezilor cu o avere mai mare de 150 de milioane de dolari.

AFP precizeaza ca ascensiunea lui Zong (65 de ani) a venit la un an dupa ce gigantul francez Danone a pus capat disputei cu Wahaha, fiind de acord sa-si vanda participatia de 51% in compania comuna.

Danone l-a acuzat pe Zong ca a incalcat intelegerea dintre ei, dupa ce acesta a pus pe picioare o retea noua de productie si distributie, in paralel cu compania comuna realizata de francezi si Wahaha.

Li Li si familia sa sunt plasati pe locul doi, avand o avere de sase miliarde de dolari, dupa ce compania lor farmaceutica, Hepalink, a fost listata la bursa interna.

Pe locul trei se afla Zhang Yin, fondatoarea companiei de reciclare Nine Dragons Paper, averea ei fiind estimata la 5,6 miliarde de dolari. Zhang a fost cea mai bogata persoana din China in 2006 si s-a situat pe locul doi in 2009. Ea continua sa fie cea mai bogata femeie din China.

Wang Chuanfu, fondatorul companiei BYD si cel mai bogat chinez in 2009, a cazut acest an pe locul 12, averea lui scazand la 4,6 miliarde de dolari.

„Probabil ca, in acest moment, China are cel mai mare numar de miliardari din lume”, a declarat fondatorul Hurun Report, Rupert Hoogewerf.

Lista completa realizata de Hurun va fi data publicitatii in octombrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro