Sari direct la conținut

Complotul ce viza asasinarea premierului bulgar Boiko Borisov, pus la cale de un cunoscut interlop

HotNews.ro

Un cunoscut traficant bulgar, o figura cheie in lumea interlopa din Bulgaria, a fost cel care a comandat uciderea premierului Boiko Borisov, potrivit cotidianului Standard, citat de Novinite. Potrivit cotidianului 24 Chassa, cu aproximativ 10 zile in urma, serviciile secrete au interceptat mai multe convorbiri telefonice, dar si intalniri intre mai multe persoane care puneau la cale asasinarea primului ministru, „pretul” fixat fiind de 400 de mii de euro.

Standard citeaza un angajat al serviciilor de informatii care spune ca interlopul a dat un singur telefon unei grupari de infractori care se ocupa cu asasinate platite.

Telefonul a fost dat de pe o cartela SIM, care apoi a fost aruncata. Pe langa contrabanda, barbatul se ocupa cu prostitutie si trafic de droguri.

Serviciile secrete bulgare neaga ca persoana in cauza este controversatul om de afaceri si fost angajat al Agentiei de stat pentru securitate nationala, Aleksei Petrov, arestat in februarie pentru acuzatii similare.

24 Chassa scrie marti ca, in ciuda celorlalte trei comploturi impotriva lui Borisov, aceasta este prima amenintare serioasa, care implica interceptarea a cel putin doi participanti, unul dintre el fiind o veche „cunostinta” a politiei.

Experti in informatii spun ca ordinul ar putea proveni de la altcineva, iar apelurile interceptate sa fie o incercare de distragere a atentiei.

Luni, Borisov a glumit pe seama complotului: „400 de mii de euro este prea putin pentru viata mea”, a spus el, confirmand, insa, informatiile.

Acesta este cel de-al treilea complot ce are ca scop asasinarea lui Borisov, precedentul fiind dejucat de serviciile secrete din tara vecina in urma cu patru luni.

In luna iulie, mai multi membri ai unei grupari de criminalitate organizata au fost retinuti de autoritatile bulgare, sub acuzatia ca ar fi fost platiti pentru a-l asasina pe Borisov.

In urma cu o saptamana, intr-un interviu televizat, insusi oficialul bulgar a recunoscut ca a fost tinta unui complot ce viza asasinarea sa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro