Sari direct la conținut

Bruce Cumings, seful departamentului de istorie de la Universitatea din Chicago: Coreea de Nord incearca sa-i atraga atentia lui Obama

HotNews.ro
Bruce Cumings, Foto: Arhiva personala
Bruce Cumings, Foto: Arhiva personala

Atacurile cu obuze declansate de Coreea de Nord impotriva celor din Sud, combinate cu informatiile recente legate de o noua centrala de imbogatire a uraniului realizata de statul comunist, „au crescut foarte mult presiunea asupra Administratiei Obama pentru a acorda atentie Phenianului”, a declarat pentru HotNews.ro Bruce Cumings, seful Departamentului de Istorie al Universitatii din Chicago, expert in probleme coreene. Profesorul american a comentat atacurile intreprinse marti de Coreea de Nord, care a tras mai multe obuze asupra unei insule sud-coreene, incendiind mai multe cladiri si ranind mai multi soldati sud-coreeni si civili. Trupele sud-coreene aflate pe insula Yeonpyeong au ripostat cu tiruri de artilerie, iar armata se afla in stare de alerta maxima.

Cumings e convins ca actiunile recente ale regimului de la Phenian urmaresc sa forteze Statele Unite sa „acorde atentie Coreei de Nord” si sa revina astfel la masa negocierilor.

Expertul american aminteste de informatii recente, potrivit carora Coreea de Nord construieste rachete impreuna cu Iranul (rachete similare celor iraniene au fost vazute la parada din 10 octombrie, desfasurata de la Phenian)”.

In acest context, „Washingtonul e pe cale sa piarda lupta de non-proliferare, atat cu Coreea de Nord, cat si cu Iranul”, e de parere seful Departamentului de Istorie de la Universitatea din Chicago.

Citeste aici mai multe despre Bruce Cumings.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro