Sari direct la conținut

Pakistanul a arestat 5 informatori care au furnizat date pentru CIA despre Bin Laden

HotNews.ro

Principala agentie de spionaj din Pakistan a arestat o parte dintre informatorii pakistanezi care au furnizat date CIA despre Osama bin Laden, in lunile care au precedat raidul in care liderul terorist a fost ucis, potrivit unor oficiali americani, relateaza New York Times.

Arestarea celor 5 informatori, intre care se numara si un maior din armata pakistaneza care a copiat numerele de inmatriculare ale masinilor care intrau la vila din Abbottabad, unde locuia Bin Laden, este cea mai recenta si serioasa dovada a inrautatirii relatiilor dintrei SUA si Pakistan.

La o intalnire de saptamana trecuta, comisia pentru informatii din Senat i-a cerut directorului adjunct al CIA, Michael Morell, sa noteze cooperarea SUA cu Pakistan pe o scara de la 1 la 10.

„Trei”, a raspuns Morell.

Soarta informatorilor arestati nu este clara, insa oficialii americani spun ca seful CIA, Leon Panetta, a ridicat problema cand s-a aflat la Islamabad saptamana trecuta pentru a se intalni cu ofiteri militari si de informatii.

Potrivit BBC, la scurt timp dupa asasinatul din 2 mai, martori au relatat ca cel putin 4 pakistanezi au fost arestati. Doi dintre acestia erau veri ai curierului lui Bin Laden. Nu se stie insa daca acestia se afla printre informatori.

SUA si-a redus prezenta trupelor din Pakistan, la cererea Islamabadului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro