Sari direct la conținut

În ce fel se văd la Twitter efectele concedierilor masive ordonate de Elon Musk

HotNews.ro
Twitter, Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Twitter, Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elon Musk a decis că Twitter trebuie să aibă cu câteva mii de angajați mai puțin și a trecut „la treabă” în doar câteva luni. Însă unul dintre efectele clare ține de faptul că sunt tot mai dese episoadele în care rețeaua nu poate fi utilizată timp de câteva ore, de către milioane de useri.

Au fost din decembrie până în martie șapte episoade, șapte „căderi” în care milioane de oameni nu au putut folosi Twitter câteva ore sau nu au funcționat elemente esențiale ale aplicației, cum ar fi postarea de „tweet-uri”.

Nu există date oficiale, dar presa a scris că Twitter ar avea cu 80% mai puțini angajați decât înaintea intrării companiei în „era Elon Musk”. Au fost desființate unele birouri internaționale și multe departamente au rămas cu câțiva oameni. Se estimează că Twitter are 550 de ingineri angajați full-time.

Publicația The Verge a scris că problemele de funcționare apărute luni la Twitter, și rezolvate după câteva ore, ar fi pornit de la faptul că un singur inginer tehnic a mai rămas la un proiect important, iar acest inginer a introdus o configurație ce conținea erori.

Situația arată că numărul mare de concedieri făcute a afectat toate aspectele de business ale companiei, mai ales că rar o companie mare ce nu este amenințată de faliment ajunge să renunțe în nici șase luni la 75-80% dintre angajați.

Și Washington Post scrie despre „fragilitatea” Twitter și despre faptul că s-au făcut schimbări la capitolul programare și cod, dar orice modificare aplicată eronat poate „pune la pământ” Twitter pentru câteva ore.

Mai mult, printre echipele afectate s-a numărat și una care se ocupa cu evaluarea riscului lansării unor noi produse sau opțiuni. Această echipă a fost desființată, deși avea un rol important: înaintea unei schimbări majore în aplicație făcea teste pentru a anticipa ce probleme ar putea apărea.

Surse: Washington Post, The Verge

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro