Sari direct la conținut

O poveste cu multe epitete

Contributors.ro

Un articol de 1066 de cuvinte (inclusiv titlul) a reusit sa ma transforme intr-un fascist, comunist, protocronist, nihilist, national-comunist, antisemit, negationist al holocaustului si in sfarsit anti-monarhist. Bineinteles separat sau combinat in anumite formatiuni stilistice. Bineinteles ca nu accept nici unul dintre epitetele enumerate. Maximum pot accepta faptul ca asa cum sunt instalatori care nu-si cunosc profesia pot exista si istorici care nu o cunosc. Am sa incerc cu ajutorul aceluiasi numar de cuvinte sa explic, in primul rand prin a discuta despre sursele articolului si felul in care eu imi fac treaba in general si in acest caz in particular.

Romania nu este obiectul meu de studiu, sunt insa roman si de aici si interesul meu pentru Istoria Romaniei si a romanilor. Pentru mine acest interes este in afara preocuparilor mele profesionale cotidiene, dar este profund personal. De mai mult de 20 de ani am inceput sa ma documentez in legatura cu a patra perioada de tranzitie care a avut loc pe teritoriul Principatelor Romane si Transilvania si pana la Romania comunista. A cincea perioada, cea de la Romania ceausista si pana la democratia originala o las pentru altii.

Deoarece articolul “Jocul de-a istoria” se ocupa de perioada 23 august 1944 – 3 ianuarie 1948, implicit este vorba de tranzitia dintre Romania post belica pana in momentul capturarii puteri politice (in totalitate) de catre comunisti. Important de mentionat ca m-am folosit de oportunitatea “vorbelor” lui Basescu la interviul care a avut loc miercurea trecuta la postul b1Tv. La fel de important de mentionat ca nu sunt nici pe departe de acord cu felul in care Presedintele Basescu s-a exprimat. Am scris acest lucru clar in articol, din nefericire nimeni nu a tinut minte acesta fraza cand a ajuns la sfarsitul articolului, citez: Probabil ca nu as fi scris acest articol daca ieri Basescu nu ar fi avut iesirea la interviul pe b1Tv. Deplor iesirea si limbajul suburban, nu si faptele despre care a vorbit Basescu. Am mai scris ca nu tot ce se cunoaste formal nu este adevarat, am scris ca: lucrurile sunt jumatati de adevaruri.O jumatate de adevar nu este intotdeauna un lucru malefic, de multe ori este rezultatul lipsei de informatii, implicit de informatii partiale.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro